A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Sonkás pizzacsiga

2018. február 09. - Szeretem a pulykát

sonkas_pizzacsiga.png
Hozzávalók

a tésztához:
1,5 dl víz
1/2 teáskanál só
2 evőkanál olívaolaj
20 dkg liszt
5 dkg rétesliszt
3,5 g szárított vagy 1 dkg friss élesztő
1/2 kávéskanál cukor

a töltelékhez:
15 dkg pulykasonka
2 evőkanál mustár
125 g mozzarella
bazsalikom

Az élesztőt 1/2 dl langyos vízben a cukorral elkeverjük, felfuttatjuk. Beleöntjük a lisztbe, hozzáadjuk a többi hozzávalót, hólyagosra dagasztjuk, majd lefedve 1 órán át kelesztjük.

A tésztát kb. fél cm vastagságú téglalappá nyújtjuk, és vékonyan megkenjük a mustárral. Ráfektetjük a sonkaszeleteket, a szeletelt sajtot, feltekerjük, mint a bejglit és 8 egyforma darabra vágjuk. Tűzálló tálba, egymáshoz nem túl közel tesszük őket, mert még kelni fognak. Fél órát pihentetjük, közben a sütőt 200 fokra melegítjük.

20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha nagyon pirulnának, akkor félidőben 180 fokra mérsékeljük a hőt. Bazsalikommal megszórva tálaljuk.

Receptjeinkkel már a Foodyny oldalán is találkozhatsz, ahol további finomságok is várnak rád. Ismerj meg egy új ízvilágot!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr9813647794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása