Hozzávalók
a tésztához:
1,5 dl víz
1/2 teáskanál só
2 evőkanál olívaolaj
20 dkg liszt
5 dkg rétesliszt
3,5 g szárított vagy 1 dkg friss élesztő
1/2 kávéskanál cukor
a töltelékhez:
15 dkg pulykasonka
2 evőkanál mustár
125 g mozzarella
bazsalikom
Az élesztőt 1/2 dl langyos vízben a cukorral elkeverjük, felfuttatjuk. Beleöntjük a lisztbe, hozzáadjuk a többi hozzávalót, hólyagosra dagasztjuk, majd lefedve 1 órán át kelesztjük.
A tésztát kb. fél cm vastagságú téglalappá nyújtjuk, és vékonyan megkenjük a mustárral. Ráfektetjük a sonkaszeleteket, a szeletelt sajtot, feltekerjük, mint a bejglit és 8 egyforma darabra vágjuk. Tűzálló tálba, egymáshoz nem túl közel tesszük őket, mert még kelni fognak. Fél órát pihentetjük, közben a sütőt 200 fokra melegítjük.
20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha nagyon pirulnának, akkor félidőben 180 fokra mérsékeljük a hőt. Bazsalikommal megszórva tálaljuk.
Receptjeinkkel már a Foodyny oldalán is találkozhatsz, ahol további finomságok is várnak rád. Ismerj meg egy új ízvilágot!