A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Májjal, aszalt gyümölcsökkel rakott pulykamell

2018. január 25. - Szeretem a pulykát

2018_01_majjal_aszalt_gyumolcsokkel_rakott_pulykamell.png
Hozzávalók 10-12 személyre, 15x30x10 cm-es sütőformához

1,5 kg szeletelt pulykamell
50 dkg pulykamáj
1 apróra vágott vöröshagyma
25 dkg vékonyra szeletelt húsos szalonna
10 dkg aszalt szilva
10 dkg aszalt sárgabarack
5-6 gerezd fokhagyma
1 l tej

őrölt bors

A májat megtisztítjuk, a fokhagymát apróra vágjuk. A húst a fokhagyma felével jól záródó dobozba rétegezzük, felöntjük annyi tejjel, amennyi ellepi, és egy éjszakára hűtőbe tesszük. A májat megszórjuk a maradék fokhagymával, a hagymával, felöntjük tejjel, és ugyancsak hűtőben pácoljuk. A gyümölcsöket is tejbe áztatjuk.

Másnap a húsról, a májról, a gyümölcsökről leöntjük a tejet, mindet lecsepegtetjük. A húst és a májat sózzuk, borsozzuk. A sütőformát kibéleljük sütőpapírral, majd kirakjuk a szalonnaszeletekkel úgy, hogy a két végük kissé túllógjon a formán. A forma alját és oldalát kirakjuk a hús felével, valamint a sárgabarackkal. Rárétegezzük a májat, erre tesszük az aszalt szilvát. A hús megmaradt felével befedjük az egészet, ezután a szalonna túllógó részét a hús fölé hajtjuk. Befedjük a túllógó sütőpapírral, és 180 fokra előmelegített sütőbe téve kb. 1,5 órát sütjük. Időnként leszedjük vagy leöntjük alóla a levét.

Másfél óra múlva széthajtjuk a papírt, és takarás nélkül még kb. 45 percig sütjük. Amikor kész, 15 percet pihentetjük, úgy szebben lehet szeletelni.

Receptjeinkkel már a Foodyny oldalán is találkozhatsz, ahol további finomságok is várnak rád. Ismerj meg egy új ízvilágot!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr1413603213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása