Hozzávalók 4 személyre
50 dkg pulykamell
50 dkg csiperke
2 evőkanál olaj
1 vöröshagyma
1 teáskanál szárított kakukkfű
2 dl tejszín
só
őrölt bors
1 evőkanál vaj
a tálaláshoz:
petrezselyemzöld
kakukkfű
A húst megmossuk, felcsíkozzuk. A gombát megmossuk, felaprítjuk. A hagymát vékony szeletekre vágjuk, és az olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a gombát, és addig főzzük, amíg a leve el nem párolog. Ekkor hozzáadjuk a húst és fehéredésig pirítjuk, felöntjük a tejszínnel, és addig rotyogtatjuk, amíg a szaft be nem sűrűsödik, majd hozzáadjuk a vajat, párszor átkavarjuk és aprított petrezselyemmel, friss kakukkfűvel megszórva tetszőleges körettel tálaljuk.
Tipp: az étel így készítve gluténmentes fogás.