A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Gombás pulykaragu

2017. október 16. - Szeretem a pulykát

gombas_pulykaragu.jpg
Hozzávalók 4 személyre

50 dkg pulykamell
50 dkg csiperke
2 evőkanál olaj
1 vöröshagyma
1 teáskanál szárított kakukkfű
2 dl tejszín

őrölt bors
1 evőkanál vaj

a tálaláshoz:
petrezselyemzöld
kakukkfű

A húst megmossuk, felcsíkozzuk. A gombát megmossuk, felaprítjuk. A hagymát vékony szeletekre vágjuk, és az olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a gombát, és addig főzzük, amíg a leve el nem párolog. Ekkor hozzáadjuk a húst és fehéredésig pirítjuk, felöntjük a tejszínnel, és addig rotyogtatjuk, amíg a szaft be nem sűrűsödik, majd hozzáadjuk a vajat, párszor átkavarjuk és aprított petrezselyemmel, friss kakukkfűvel megszórva tetszőleges körettel tálaljuk.

Tipp: az étel így készítve gluténmentes fogás.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr1812993468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása