Hozzávalók 4 személyre
25-30 dkg szeletelt pulykacombsonka
10-15 dkg főtt csicseriborsó
1 kávéskanál őrölt pirospaprika
2 evőkanál olaj
30-40 dkg sütőtökpüré vagy sült sütőtök
1 fej fokhagyma
1 vöröshagyma
olaj
2 dl tejszín
2 dl paradicsomlé
húslevesalaplé
só
frissen őrölt bors
őrölt gyömbér
a tálaláshoz:
petrezselyemzöld
A sonkát felcsíkozzuk és mély edényben, az olajon ropogósra pirítjuk. Megszórjuk a paprikával, párszor átkavarjuk, kiszedjük, félretesszük. A lecsöpögtetett csicseriborsót is megpirítjuk, a sonka mellé szedjük. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a hagymát, a keresztben félbevágott fokhagymát. Hozzáadjuk a tökhúst, belenyomjuk a fokhagymát. Felöntjük a tejszínnel, a paradicsomlével és annyi alaplével, amilyen sűrű levest szeretnénk. Ízesítjük sóval, borssal, gyömbérrel, összefőzzük és pár percig rotyogtatjuk. A tűzről levéve botmixerrel pürésítjük. Újra felforraljuk, utánízesítjük, és a pirított sonkával, csicseriborsóval, petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.