A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Sonkaimádó pizza lazulós hétvégékre

2017. július 06. - Szeretem a pulykát

sonkaimado_pizza.png
Hozzávalók két 30-35 cm átmérőjű pizzához

a tésztához:
50 dkg kenyérliszt (BL80)
1,5 dl natúr joghurt
kb. 2 dl langyos víz
5 dkg friss vagy 1 zacskó szárított élesztő (7g)
1 kávéskanál cukor
2 kávéskanál só
2 evőkanál olívaolaj

a feltéthez:
1 konzerv hámozott és aprított paradicsom (400 g)
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál szárított bazsalikom
1 evőkanál szárított oregánó
1/2 kávéskanál cukor
1 csipet só
40 dkg pulykasonka
2 nagy mozzarella (kb. 20 dkg)
1 lila hagyma

a tálaláshoz:
friss bazsalikom

A tésztához az élesztőt a langyos vízbe morzsoljuk, beleszórjuk a cukrot és két evőkanál lisztet, majd langyos helyen felfuttatjuk.

A többi lisztet nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadjuk a joghurtot, a sót, az olajat és a felfuttatott élesztőt. Kézzel vagy géppel sima tésztát gyúrunk, ha kell, adunk hozzá még egy kis langyos vizet, és a tésztát jól kidolgozzuk. Egy órát letakarva kelesztjük.

Két sütőlapot sütőpapírral kibélelünk. A tésztát kettévesszük és a lehető legnagyobbra kinyújtjuk. A paradicsomhoz keverjük a sót, a cukrot és mind a két tésztát megkenjük vele. Megszórjuk a fűszerekkel és a megpucolt, vékony szeletekre vágott hagymával és a felcsíkozott sonkával. A mozzarellát apró darabokra tépve a hús tetejére szórjuk, majd kb. 15 percig még így kelesztjük. Közben a sütőt 220 fokra melegítjük és a pizzákat kb. 20 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a feltétek megsültek és a sajt pirosra sült rajta. Friss bazsalikomot szórunk rá és forrón tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr112625535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása