Hozzávalók 4 személyre
50 dkg pulya felsőcomb
50 dkg (barna)csiperke
1 nagy fej vöröshagyma
2 evőkanál őrölt pirospaprika
1 dl vörösbor
4-6 dkg vaj vagy olaj
1-2 dl zsíros tejföl
a tálaláshoz:
főtt tészta
uborkasaláta
tejföl
A húst megmossuk, felkockázzuk, a gombát felszeleteljük. A hagymát apróra vágjuk és a vajon megdinszteljük. Megszórjuk a sóval és a pirospaprikával, hozzáadjuk a húst és fehéredésig sütjük, majd beletesszük a gombát és addig főzzük, míg a gomba leve el nem fő. Hozzákeverjük a bort és ezzel is forraljuk, majd belekeverjük a tejfölt, párat még rotyogtatunk rajta, majd tejföllel meglocsolva, főtt tésztával és tejfölös uborkasalátával tálaljuk.