A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Pulykás-gombás paprikás

2017. június 14. - Szeretem a pulykát

pulykas-gombas-paprikas2.png
Hozzávalók 4 személyre

50 dkg pulya felsőcomb
50 dkg (barna)csiperke
1 nagy fej vöröshagyma
2 evőkanál őrölt pirospaprika
1 dl vörösbor
4-6 dkg vaj vagy olaj
1-2 dl zsíros tejföl

a tálaláshoz:
főtt tészta
uborkasaláta
tejföl

A húst megmossuk, felkockázzuk, a gombát felszeleteljük. A hagymát apróra vágjuk és a vajon megdinszteljük. Megszórjuk a sóval és a pirospaprikával, hozzáadjuk a húst és fehéredésig sütjük, majd beletesszük a gombát és addig főzzük, míg a gomba leve el nem fő. Hozzákeverjük a bort és ezzel is forraljuk, majd belekeverjük a tejfölt, párat még rotyogtatunk rajta, majd tejföllel meglocsolva, főtt tésztával és tejfölös uborkasalátával tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr712592963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tibor Akos 2017.07.18. 15:25:18

Szeretnek meg tóbb pujkábol készúlt receptet!

Tibor Akos 2017.07.18. 15:25:28

Ezek nagyon finom ételek!
süti beállítások módosítása