Semmi extra, de nagyon finom és könnyű elkészíteni is. Tökéletes nyári kaja:)
Fokhagymás pulyka bulgurral
Hozzávalók:
- 1 kg apróra vágott pulykamell
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- 1 kávéskanál szárított majoránna
- 1 kávéskanál szárított kakukkfű
- 1 kávéskanál szárított rozmaring
- frissen őrölt bors
- 1/2 dl olaj
a körethez:
- 20 dkg bulgur
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 20 dkg zöldborsó
- olaj
- só
A fűszereket az olajba keverjük és. a megmosott, lecsepegtetett húst belekeverjük. Pár órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.
A hagymát felcsíkozzuk, kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a bulgurt, pár percig pirítjuk, felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, megsózzuk és fedő alatt puhára főzzük. A fedőt eltávolítjuk, belekeverjük a borsót és még öt percig főzzük, félretesszük.
A húst az olajon pirosra sütjük és a körettel tálaljuk.