A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Savanyú káposztás egytál

2020. október 13. - Szeretem a pulykát
Egy ráérős hétvégi napot fantasztikusan feldob ez a savanyú káposztás pulyka különlegesség. A szalonna a pulykahús és a pulykakolbász hármasa egy igazán pasis fogásban ötvöződik egy kevés száraz fehérborral megbolondítva. Hmmm... isteni.

 

2020_oktober_savanyu_kaposztas_egytal2.JPG


Savanyú káposztás egytál

Hozzávalók:

  • 10 dkg vékonyra vágott húsos szalonna
  • 50 dkg füstölt pulykahús kockákra vágva
  • 10 dkg pulykakolbász felkarikázva
  • 4 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • 3 evőkanál sűrített paradicsompüré
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 teáskanál őrölt koriandermag
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 nagy vöröshagyma vékonyra szeletelve
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 2 krumpli meghámozva, kockára vágva
  • 1 nagyobb alma meghámozva, kockára vágva
  • 1/4 kelkáposzta szeletekre vágva
  • 4 nagyobb sárgarépa 2 cm-es darabokra vágva
  • 1 kg átmosott savanyú káposzta
  • frissen őrölt bors

 A szalonnát apróra vágjuk, zsírjára pirítjuk. Hozzákeverjük a felkockázott füstölt húst, a hagymákat és addig pároljuk, míg a hagyma opálossá nem válik.

Belekeverjük a paradicsompürét, pár percig pirítjuk, felöntjük 2 liter vízzel, fűszerezzük és hozzáadjuk a bort, a sárgarépát, a káposztákat, a krumplit, az almát és lefedve 1 órát főzzük.
Eltávolítjuk a fedőt és mérsékelt lángon addig főzzük, amíg sűrű szaftja nem lesz. Forrón tálaljuk.

 

2020_oktober_savanyu_kaposztas_egytal.JPG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr6516232336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása