A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Színpompás, pirított sonkás sütőtökkrémleves

2017. október 12. - Szeretem a pulykát

piritott_sonkas_sutotokkremleves.jpg
Hozzávalók 4 személyre

25-30 dkg szeletelt pulykacombsonka
10-15 dkg főtt csicseriborsó
1 kávéskanál őrölt pirospaprika
2 evőkanál olaj
30-40 dkg sütőtökpüré vagy sült sütőtök
1 fej fokhagyma
1 vöröshagyma
olaj
2 dl tejszín
2 dl paradicsomlé
húslevesalaplé

frissen őrölt bors
őrölt gyömbér

a tálaláshoz:
petrezselyemzöld

A sonkát felcsíkozzuk és mély edényben, az olajon ropogósra pirítjuk. Megszórjuk a paprikával, párszor átkavarjuk, kiszedjük, félretesszük. A lecsöpögtetett csicseriborsót is megpirítjuk, a sonka mellé szedjük. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a hagymát, a keresztben félbevágott fokhagymát. Hozzáadjuk a tökhúst, belenyomjuk a fokhagymát. Felöntjük a tejszínnel, a paradicsomlével és annyi alaplével, amilyen sűrű levest szeretnénk. Ízesítjük sóval, borssal, gyömbérrel, összefőzzük és pár percig rotyogtatjuk. A tűzről levéve botmixerrel pürésítjük. Újra felforraljuk, utánízesítjük, és a pirított sonkával, csicseriborsóval, petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr312957789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása