Az előző olaszos ételünk után maradunk Olaszországban, most a pesztoval alkotunk, íme:
Pesztós pulykamell
Hozzávalók 2 személyre:
- 40 dkg vékony szeletekre vágott pulykamell
- 1 nagyobb paradicsom
- 1 nagy gömb mozzarella
- 2-3 evőkanál zöld pesztó
- 2-4 fokhagymagerezd
- 2-4 evőkanál olívaolaj
- só
- frissen őrölt bors
- 4-5 friss bazsalikomlevél
továbbá: koktélparadicsom (elhagyható)
A húst sózzuk és kevés olajon mindkét oldalát pirosra sütjük. Tűzálló tálba tesszük, megkenjük a pesztóval, megszórjuk az apróra vágott fokhagymával. A paradicsomot és a mozzarellát felszeleteljük és rétegezve a húsra tesszük, úgy, hogy a felső réteg a sajt legyen. Meglocsoljuk kevés olajjal, a hús mellé tesszük a koktélparadicsomot és 180 fokon, a tálat lefedve 30 percig sütjük.
30 perc után a hőfokot 200 fokra állítjuk, ha van, grillfokozatra tesszük a sütőt, és már lefedés nélkül további 10-15 percet pirítjuk, hogy a sajt aranybarnára süljön. Forrón, tetszőleges körettel, bazsalikommal díszítve tálaljuk.
Tipp: csomagolós ebédként is kitűnő fogás, mert hőálló tálban mind mikróban, mind sütőben könnyen melegíthető.