A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Maradunk az olasz vonalon

2023. október 11. - Szeretem a pulykát

Az előző olaszos ételünk után maradunk Olaszországban, most a pesztoval alkotunk, íme:

2023_09_pesztos_pulykamell2_kicsi.jpg

Pesztós pulykamell

Hozzávalók 2 személyre:

  • 40 dkg vékony szeletekre vágott pulykamell
  • 1 nagyobb paradicsom
  • 1 nagy gömb mozzarella
  • 2-3 evőkanál zöld pesztó
  • 2-4 fokhagymagerezd
  • 2-4 evőkanál olívaolaj
  • frissen őrölt bors
  • 4-5 friss bazsalikomlevél

továbbá: koktélparadicsom (elhagyható)

A húst sózzuk és kevés olajon mindkét oldalát pirosra sütjük. Tűzálló tálba tesszük, megkenjük a pesztóval, megszórjuk az apróra vágott fokhagymával. A paradicsomot és a mozzarellát felszeleteljük és rétegezve a húsra tesszük, úgy, hogy a felső réteg a sajt legyen. Meglocsoljuk kevés olajjal, a hús mellé tesszük a koktélparadicsomot és 180 fokon, a tálat lefedve 30 percig sütjük.
30 perc után a hőfokot 200 fokra állítjuk, ha van, grillfokozatra tesszük a sütőt, és már lefedés nélkül további 10-15 percet pirítjuk, hogy a sajt aranybarnára süljön. Forrón, tetszőleges körettel, bazsalikommal díszítve tálaljuk.

Tipp: csomagolós ebédként is kitűnő fogás, mert hőálló tálban mind mikróban, mind sütőben könnyen melegíthető.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr5018230551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása