A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Barackos-kakukkfüves sült pulyka

2023. szeptember 28. - Szeretem a pulykát

Újraindul, jobban mondva egy picit hosszúra nyúlt szünet után folytatódik a blogunk is, tele-tele sok jó recepttel.

Ha már ősz és késői gyümölcsszezon, talán még beszerezhető őszibarack. Van élet az italokon és a desszerteken túl is, ha őszibarackról van szó. Sokan idegenkednek a gyümölcs-főétel párosítástól, de érdemes kísérletezni, új ízeket és íz kombinációkat felfedezni. Ez a receptünk is ilyen, bátraké a szerencse:) 

2023_09_barackos_kakukkfuves_sult_pulyka_kicsi.jpg

Barackos-kakukkfüves sült pulyka

Hozzávalók 4 személyre:

  • 80 dkg szeletekre vágott pulykamell
  • 4 őszibarack
  • 1 citrom leve
  • friss és szárított kakukkfű
  • 2 evőkanál (liba)zsír

A megmosott, leszárított húst besózzuk. Forró zsírban, egy-két szál friss kakukkfűvel, mindkét oldalát pirosra sütjük. Kiszedjük, félretesszük.
A barackot megpucoljuk, szeletekre vágjuk, hozzákeverjük a citrom levét, megszórjuk 1 teáskanál szárított kakukkfűvel és a hús sütése után visszamaradt zsiradékon pár perc alatt átmelegítjük. Forrón, főtt rizzsel tálaljuk - mi most ezzel készítettük, de más is illik hozzá.    

Tipp: csomagolós ebédként is kitűnő fogás, mert hőálló tálban mind mikróban, mind sütőben könnyen melegíthető.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr6918223707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása