A kérdésre a választ nem tudjuk, de a zöldséges pulyka tuti befutó, ha könnyű nyári húsos ételt szeretnél enni. Hát nem csodás?:)
Gombás-répás pulykaragu
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamell apró kockára vágva
- 1 nagyobb sárgarépa tisztítva, karikára vágva
- 25 dkg gomba
- 1 nagyobb vöröshagyma
- olaj
- 1 evőkanál liszt
- 1 dl fehérbor
- őrölt bors
- só
- a tálaláshoz: főtt rizs
Az apróra vágott hagymát az olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a húst, fehéredésig főzzük, majd beleszórjuk a répát és pár percig tovább pirítjuk. Hozzákeverjük a gombát, pár percig főzzük, megszórjuk a lisztel, újabb pár perc pirítás után felöntjük a borral, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt addig főzzük, amíg a hús és a zöldségek is megfőnek. Főtt rizzsel tálaljuk.