A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Sör és pulyka? Brutál jó kaja, csak ínyenceknek:)

2018. augusztus 10. - Szeretem a pulykát

A nagy nyári melegben jól esik néha a hideg sör... főleg főzés közben: az előző receptünk hagymás-mustáros volt, úgyhogy a mostani receptünk sörös-mustáros lesz:)

2018_08_soros-mustaros_pulykacomb2_kics.jpg

Sörös-mustáros pulykacomb

Hozzávalók:

  • 1 egész pulyka felsőcomb (filézve, szétnyitva) (kb. 1,5 kg)
  • 1 evőkanál vaj
  • 1-2 dl mustár
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 teáskanál gyömbér
  • 1 kávéskanál őrölt koriander
  • 1 teáskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 teáskanál római kömény
  • pár szál sáfrány (elhagyható)
  • őrölt bors
  • 1 lila hagyma vékony szeletekre vágva
  • 2-3 dl sör 

A húst megmossuk, szárazra töröljük. A vajat felolvasztjuk és a mustárhoz adjuk. Hozzákeverjük a fűszereket és a húst vastagon bekenjük vele, majd nagy méretű sütőzacskóba tesszük és felöntjük a sörrel. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. 

A sütőt 100 fokra kapcsoljuk, a sütőzacskóba beletesszük a hagymát. A sütőzacskó száját összekötjük, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, pár helyen megszúrkáljuk, majd kb. 6 órán keresztül így sütjük. Az idő leteltével a sütőzacskót kivágjuk, a sütőt 180 fokra állítjuk és kb. 20 perc alatt a húst megpirítjuk. Tetszőleges körettel, egészben vagy szálakra szedve tálaljuk, melegen és hidegen is egyaránt kitűnő fogás. 

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr10014166809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása