Nemcsak színes és jól néz ki, hanem finom is. Ahogy ez lenni szokott.:)
Citromos pulyka zöldborsóval
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamell vékony csíkokra vágva
- 1 evőkanál szárított rozmaring
- 1 citrom leve
- só
- olaj
- 10 dkg vékonyra szelt húsos szalonna
a körethez:
- 1/2 póréhagyma karikára vágva
- 20 dkg bébispenót
- 30-40 dkg zöldborsó
- 1 citrom leve
- 1 teáskanál szárított rozmaring
- só
- olaj
a tálaláshoz: apróra vágott snidling
A körethez a póréhagymát az olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a spenótot, pár percig kevergetjük, míg a spenót meg nem fonnyad. Belekeverjük a borsót, a citromlét. Sózzuk és kb. öt percig főzzük, melegen tartjuk.
A szalonnát vékony csíkokra vágjuk és kevés olajon pirosra, ropogósra sütjük. Kiszedjük, félretesszük. A visszamaradt zsiradékon a húst fehéredésig sütjük, meglocsoljuk a citromlével, belekeverjük a fűszereket és pirosra sütjük. A borsót tányérra halmozzuk, rászedjük a húst, apróra vágott snidlinggel megszórva tálaljuk. Meglocsolhatjuk citromlével is.