Kicsit más, mint az előző, mégis megint szeretnénk azoknak kedvezni, akiknek csak 2 fontos szempontjuk van kaját illetően, viszont ezek nagyon fontosak:) Az egyik, hogy gyors legyen, a másik, hogy finom. Ennyi:)
Fűszeres pulyka bulgurral
Hozzávalók:
- 1 kg apróra vágott pulykamell
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika
- 1 evőkanál őrölt koriandermag
- 1 evőkanál római kömény
- 1 evőkanál őrölt szegfűszeg
- 1 evőkanál őrölt fahéj
- 1 kávéskanál őrölt szerecsendió
- 2-3 szem zöld kardamom őrölt magjai
- őrölt bors
- 2 gerezd apróra vágott fokhagyma
- továbbá: olaj és só
- a tálaláshoz: paradicsomos bulgur
A fűszereket összekeverjük az olajjal és a megmosott, leszárított pulykát belekeverjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd saját olajában grillen vagy serpenyőben sóval megszórva pirosra sütjük és paradicsomos bulgurral tálaljuk.