Ez bizony nyári étel, a javából. Ezért itt a nyár utolsó napjaiban gondoltuk még visszacsempésszük a hangulatot, mert ezzel garantáltan jól fog telni a kerti grillezés barátokkal és/vagy a családdal. Szóval elő a faeszenet!:)
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamell 2x2 cm-es kockákra vágva
- 2-3 dl tejföl
- 1 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 2-4 evőkanál kovászos uborka lé
- só
- 1-2 evőkanál finomra aprított petrezselyemzöld
továbbá:
- vízben áztatott hurkapálcák
a tálaláshoz:
- tejföl
- fokhagyma
- kovászos uborka
A tejfölhöz keverjük a többi hozzávalót, beleforgatjuk a húst és egy éjszakára hűtőbe tesszük. A kovászos uborkát vékony karikákra vágjuk és egy éjszakára ezt is hűtőbe tesszük.
A húst a pálcákra húzzuk és grillen vagy olajjal vékonyan kikent serpenyőben minden oldalát pirosra sütjük. Forrón tálaljuk a kovászos uborkával, adhatunk mellé pitát vagy tetszés szerinti köretet is.