Ilyen hidegben nincs is jobb, mint egy jó meleg levest kanalazni. Mindenkinek jó melegedést:)
Őszi leves
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamell apró kockára vágva
- 1 vöröshagyma apróra vágva
- 3-4 sárgarépa tisztítva, felkarikázva
- 2-4 szál halványítózeller tisztítva, felkarikázva
- 2-3 marék zöldborsó
- 1,5 l húsleves
- őrölt gyömbér
- só
- frissen őrölt bors
- 2 evőkanál olaj
- továbbá:
- 15 dkg tészta
- petrezselyemzöld
A húst az olajon megpirítjuk, kiszedjük, félretesszük. A visszamaradt zsiradékon megpároljuk a hagymát, a sárgarépát. Hozzákeverjük a zellert, felöntjük a húslevessel, a hús felét visszatesszük bele és addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem főnek. Az utolsó 10 percen hozzákeverjük a zöldborsót és a maradék húst, belekeverjük a tésztát, ha szükséges, kevés vizet adunk hozzá és addig főzzük, míg a tészta meg nem puhul. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a gyömbérrel, pár percig rotyogtatjuk és petrezselyemmel tálaljuk.