Jelmondatunk az egyszerű, gyors, finom és egészséges. Nem kell mindig túl cifrázni a dolgokat, így van egy egy szürke hétköznapon is, amikor talán az egyik mentsvár lehet, ha jót eszünk. Hát íme egy tuti recept, mindenkinek, aki szereti:)
Pulykamelles, kolbászos, paradicsomos tészta
Hozzávalók 4 személyre:
- 80 dkg pulykamell kisebb kockára vágva
- 20-30 dkg pulykakolbász karikára vágva
- 1 vöröshagyma apróra vágva
- 2 dkg vaj
- 1 doboz sűrített paradicsom (7 dkg)
- 20 dkg (mirelit) zöldborsó
- só
- 1 evőkanál szárított bazsalikom
- főtt tészta
- frissen őrölt bors
- reszelt füstölt sajt
- petrezselyemzöld
A hagymát a vajon megdinszteljük, majd a kolbászt is hozzáadjuk és zsírjára pirítjuk. Beletesszük a húst és fehéredésig főzzük. Hozzákeverjük a borsót és a paradicsompürét, a fűszereket és kb. 2 dl vizet. Jól elkavarjuk és fedő alatt 10-15 percig főzzük, majd belekeverjük a tésztát. Tányérra szedve, reszelt sajttal, borssal és petrezselyemmel tálaljuk.