Esik a hó rendesen. Nem tudjuk, hogy kinél milyen a táj, vidék egyes részein például kifejezetten szép, ahol nem olvadt el egyből. A tájtól függetlenül jól esik a hidegben valamilyen átmelegítő ételt enni. Ehhez jók a fűszerek:)
Jöjjön egy szuper fűszeres és finom étel a hideg napok ebédjeként!
Keleti fűszerezésű tépett pulykacomb
Hozzávalók:
- 1-2 nagyobb filézett pulyakcomb
a páchoz:
- 1 evőkanál római kömény
- 2-3 evőkanál paradicsompüré
- 1 dl ketchup
- 1 evőkanál füstölt pirospaprika
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 2 evőkanál mustár
- 1 lila hagyma apróra vágva
- 1 evőkanál almaecet
- só
- frissen őrölt bors
a tálaláshoz:
- apróra vágott koriander vagy petrezselyem
A pác hozzávalóit összekeverjük, a húst vastagon bekenjük vele. Tűzálló tálba tesszük, lefedjük és 180 fokon kb. 1 órát sütjük. Akkor jó, ha már villával szálakra tudjuk széthúzni.
Forrón, korianderrel megszórva, tetszőleges körettel tálaljuk.