Biztos vannak olyanok mostanság, akiknek nincs időjük szuper 6 fős húsvéti menüt rittyenteni a családi asztalra. Otthonról dolgozni, gyereket nevelni, tanulni vele a számítógép előtt, közben egyben tartani a családot - legyen férfi vagy nő, nem egyszerű senkinek sem. Ezért elhiszem, hogy se kedved, se energiád még a konyhában is talpon lenni X órát.
Viszont a Húsvét azért csak egyszer van, úgyhogy ha valaki a nagyon-nagyon gyorsan és egyszerűen megúszható sonka-tojás kombinációt keres, akkor itt egy remek recept. Nem baj, ha egyszerű, ha mellette finom. Nem baj, ha nem sok, de együtt van a család.
Tojáskrémmel töltött pulykasonka
Hozzávalók:
- 8 szelet pulykasonka
- 5 főtt tojás
- 2 evőkanál mascarpone
- só
- a tálaláshoz: francia saláta + snidling
A tojást késes robotgépbe tesszük a sóval és a mascarponéval és krémesre daráljuk. Habzsákba töltjük és a sonkákat betöltjük vele. A két végüket és a tetejét egy-egy krém rózsával díszítjük, megszórjuk apróra vágott snidlinggel és behűtve tálaljuk.