A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Gombás pulykapaprikás...hmmmmmm

2020. szeptember 05. - Szeretem a pulykát

Elindult az iskolaszezon, ezért mi is kissé ráállunk a könnyen elkészíthető egytálételekre, ami a szokásos rohanós hétköznapokon segítséget jelenthet. Íme az első:)

2020_08_gombas_pulykapaprikas_tojasos_nokedlivel_kicsi.jpg

Gombás pulykapaprikás tojásos nokedlivel

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamell nagyobb kockára vágva
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 25 dkg csiperke negyedbe vágva
  • 1 dl tejföl
  • 2 evőkanál őrölt pirospaprika
  • frissen őrölt bors
  • apróra vágott petrezselyemzöld
  • zsiradék
  • a tálaláshoz: tojásos nokedli 

 

Az apróra vágott hagymát a zsiradékon üvegesre főzzük, hozzáadjuk a gombát, zsírjára pirítjuk, majd a húst fehéredésig főzzük. Megszórjuk a pirospaprikával, belekeverjük a tejfölt, sózzuk, borsozzuk és készre főzzük. Tojásos nokedlivel, tetszőleges savanyúsággal tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr3316185234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása