Január első hétvégéin talán még kilehet szórítani egy olyan szombatot vagy vasárnapot, amikor csak úgy ráérősen reggelizgetünk. Na ehhez az alkalomhoz ajánlunk egy fnom fogást finom pulykából:)
Ráérős gofri reggeli
Hozzávalók:
- 15-20 dkg pulykasonka apróra vágva
- 15 dkg liszt
- 1,5 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál pulyka fűszersó
- 1 tojás
- 1,8 dl tej
- 3 dkg olvasztott vaj
- 10 dkg reszelt trappista sajt
- a kenéshez: vaj
- a tálaláshoz: tejföl, pulyka fűszersó és petrezselyemzöld
A tészta hozzávalóit simává keverjük. A gofrisütőt felforrósítjuk, kikenjük vajjal, és oldalanként 2-3 evőkanál tésztát merünk bele. 5 perc alatt készre sütjük. Így járunk el a maradék tésztával is.
Tálalásnál fűszersóval elkevert tejfölt kanalazunk a gofrira, megszórjuk petrezselyemzölddel és tálaljuk.
Tipp: a sonka helyett maradék pulykasültet is keverhetünk a tésztához.