A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Ráérős gofri reggeli

2020. január 10. - Szeretem a pulykát

Január első hétvégéin talán még kilehet szórítani egy olyan szombatot vagy vasárnapot, amikor csak úgy ráérősen reggelizgetünk. Na ehhez az alkalomhoz ajánlunk egy fnom fogást finom pulykából:)

2019_12_sonkas_gofri_kicsi.jpg

Ráérős gofri reggeli

Hozzávalók:

  • 15-20 dkg pulykasonka apróra vágva
  • 15 dkg liszt
  • 1,5 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál pulyka fűszersó
  • 1 tojás
  • 1,8 dl tej
  • 3 dkg olvasztott vaj
  • 10 dkg reszelt trappista sajt
  • a kenéshez: vaj
  • a tálaláshoz: tejföl, pulyka fűszersó és petrezselyemzöld

A tészta hozzávalóit simává keverjük. A gofrisütőt felforrósítjuk, kikenjük vajjal, és oldalanként 2-3 evőkanál tésztát merünk bele. 5 perc alatt készre sütjük. Így járunk el a maradék tésztával is.
Tálalásnál fűszersóval elkevert tejfölt kanalazunk a gofrira, megszórjuk petrezselyemzölddel és tálaljuk.

Tipp: a sonka helyett maradék pulykasültet is keverhetünk a tésztához.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr1815391170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása