Reméljük mindenkinek jól teltek az ünnepek, Boldog Új Évet kívánunk! Gondoljuk, hogy mindenkinek kellőképpen elege lett a konyházásból, ezért egy könnyű salátával indítjuk az évet, amibe még a megmaradt virsli halmok is beférnek, a szerencsénk sem száll el tőle és az egészség jegyében indulhat az év is.
Jó étvágyat kívánunk!
Virslis-krumplis-tojásos saláta
Hozzávalók személyenként:
- 1 pár pulykavirsli
- 1 nagyobb krumpli
- 2 főtt tojás
- ½ dl majonéz
- 1 evőkanál tejfölt
- só
- őrölt bors
- salátalevelek
- frissen facsart citromlé
- a sütéshez: vaj
A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk. Megfőzzük, majd a vajon megpirítjuk. Kiszedjük, félretesszük. A visszamaradt zsiradékban megsütjük a felkarikázott virlsit, kiszedjük, félretesszük. A majonézhez keverjük a tejfölt, a citromlét, sózzuk, borsozzuk, beleforgatjuk a krumplit és a virslit. Salátalevelekre szedjük és a tojással tálaljuk.