Rákanyarodtunk a spárgás ételekre, levest ebből még nem főztünk. Bár már egész jó idő van, egy jó leves mindig jöhet:)
Spárgakrémleves pulykakolbásszal
Hozzávalók:
- 50 dkg zöld spárga
- 2-4 újhagyma
- 1/2 liter víz
- 1 zöldségleveskocka
- 2 dl tejszín
- 1 evőkanál vaj
- 10-20 dkg pulykakolbász vékony szeletekre vágva
Az újhagymát megtisztítjuk, vékonyan felszeljük. A spárgát alaposan átmossuk, és két végénél meghajlítva eltörjük. (Ahol magától törik, onnan felfelé biztosan nem fás a szára.) Felszeljük ezt is, pár spárgacsúcsot félreteszünk. Vajat melegítünk, a hagymát üvegesre sütjük rajta, majd hozzáadjuk a spárgát. 2-3 percig pirítjuk. Felöntjük a vízzel és beletesszük a leveskockát. 10 percig főzzük a levest. Hozzákeverjük a tejszínt, az egészet turmixoljuk, a lábosba visszaöntve újraforraljuk.
A pulykakolbászt száraz serpenyőben ropogósra sütjük és a levest ezzel és egy-egy spárgacsúccsal díszítve tálaljuk.