Igen, a szalonnába vagy baconba göngyölt pulyka egy igazi klasszikus, az pedig, hogy mivel töltöd meg, végülis szabadon választható. Ahány ház, annyi szokás. Mi most kecskesajttal készítettük, ez is szuper, főleg, ha egy kicsit ropogósra sütjük a szalonnát:)
Kecskesajttal töltött pulykamell
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg pulykamell vékony szeletekre vágva
- 20 dkg kecskesajt
- só
- frissen őrölt bors
- 1 evőkanál szárított kakukkfű
- 15 dkg vékonyra szeletelt húsos szalonna
- a tálaláshoz: friss saláta
A húst egymás mellé fektetjük úgy, hogy a széleinél fedjék egymást a szeletek, majd párszor húsklopfolóval megütögetjük. Sózzuk, borsozzuk, megkenjük a kakukkfűvel elkevert sajttal és feltekerjük. A szalonna szeleteket egymás mellé fektetjük és a húst betekerjük vele. 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. Tíz percig pihentetjük, majd szeletekre vágva, friss salátával tálaljuk.