Most sorozatban gyors, azaz 30 perces recepteket mutatunk, íme az első:
Édes-savanyú pulykafalat
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamell
A szószhoz:
- 1 evőkanál pirított szezámolaj
- 1 evőkanál friss gyömbér reszelve
- 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1 evőkanál (csípős) paprikakrém
- 2-4 evőkanál méz
- 2-4 evőkanál szójaszósz
- 2 dl alaplé
- 1 evőkanál rizsecet
- 1 evőkanál étkezési keményítő
A sütéshez:
- olaj
A tálaláshoz:
- pirított szezámmag
- újhagyma
- főtt rizs
A szószhoz a keményítőn kívül mindent összekeverünk és összeforraljuk. A keményítőt elkeverjük pár evőkanál vízzel és a szószt besűrítjük vele. A megmosott, felkockázott húst kevés olajon pirosra sütjük, ráöntjük a szószt, átforgatjuk benne és főtt rizzsel, pirított szezámmaggal és apróra vágott újhagyma zöldjével tálaljuk.