Hozzávalók 4 személyre
80 dkg pulykamell
10 dkg vaj
1 nagy vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál mustár
2 dl zsíros tejföl
só
őrölt bors
1 teáskanál őrölt pirospaprika
a tálaláshoz:
főtt rizs
aprított petrezselyemzöld (elhagyható)
A húst megmossuk, csíkokra vágjuk, a hagymát felkockázzuk. A vajat felolvasztjuk, és megpároljuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a húst és fehéredésig sütjük, belekeverjük a mustárt, a fűszereket, az aprított fokhagymát és a tejfölt. Kis lángon készre sütjük, majd tetszőleges körettel, petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.
Tipp: jól illik hozzá a főtt tészta és a sült krumpli is. Főtt rizzsel, sült krumplival tálalva gluténmentes fogást kapunk.