Is-is, és nagyon finom, és már nagyon rég volt, úgyhogy ideje picit a távoli távol-keletre utazni - legalább a konyhában. És igen, az elmaradhatatlan kék tányérunkon nagyon jól néz ki. Jó étvágyat:)
Édes-savanyú pulykaragu
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg pulyka felsőcomb csíkokra vágva
- 50 dkg sárgarépa vékony csíkokra vágva
- 20-30 dkg savanyú uborka csíkokra vágva
- 1 hámozott paradicsom konzerv (40 dkg)
- 1 dl ketchup
- 1 evőkanál kínai ötfűszer
- 1 teáskanál cukor vagy édesítőszer
- só
- frissen őrölt bors
- olaj
- a tálaláshoz: apróra vágott petrezselyem
- főtt rizs
Kevés olajon fehéredésig pirítjuk a húst, hozzáadjuk a répát és pár percig kavargatjuk. Felöntjük a paradicsommal, hozzákeverjük a fűszereket, a ketchupot és kb. 5 dl vizet. Fedő alatt addig főzzük, amíg sűrű szaftja nem lesz. Belekeverjük az uborkát, egy-két percig főzzük és forrón, petrezselyemmel megszórva, rizzsel vagy tetszőleges körettel tálaljuk.