A múltkori megúszós kaják után most egy kicsit mást készítettünk. Ez sem atomfizika, nem kell megijedni, de megéri szenvedni vele picit, mert nagyon finom - ahogy már megszokhattátok:)
Hagymás pulykasült
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg pulyka felsőcomb csíkokra vágva
- 3 nagy fej vöröshagyma csíkokra vágva
- 3-5 evőkanál liszt
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika
- 1 fokhagyma apróra vágva
- só
- 2-4 evőkanál olaj vagy zsír
- 1-2 dl tejföl
- a tálaláshoz: apróra vágott petrezselyem + főtt rizs
A lisztet összekeverjük a fűszerekkel és a megmosott, lecsöpögtetett húst beleforgatjuk. Tűzálló tálba tesszük, belekeverjük a hagymát, a zsiradékot a tetejére tesszük, alufóliával lefedjük és 180 fokon 45 percig sütjük. Az alufóliát eltávolítjuk, belekeverjük a tejfölt, még kb. 10 percig sütjük, majd forrón, főtt rizzsel tálaljuk.