A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Hagymás pulykasült

2024. február 29. - Szeretem a pulykát

A múltkori megúszós kaják után most egy kicsit mást készítettünk. Ez sem atomfizika, nem kell megijedni, de megéri szenvedni vele picit, mert nagyon finom - ahogy már megszokhattátok:)

2024_02_hagymas_pulykasult_kicsi.jpg

Hagymás pulykasült

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg pulyka felsőcomb csíkokra vágva
  • 3 nagy fej vöröshagyma csíkokra vágva
  • 3-5 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 fokhagyma apróra vágva
  • 2-4 evőkanál olaj vagy zsír
  • 1-2 dl tejföl
  • a tálaláshoz: apróra vágott petrezselyem + főtt rizs


A lisztet összekeverjük a fűszerekkel és a megmosott, lecsöpögtetett húst beleforgatjuk. Tűzálló tálba tesszük, belekeverjük a hagymát, a zsiradékot a tetejére tesszük, alufóliával lefedjük és 180 fokon 45 percig sütjük. Az alufóliát eltávolítjuk, belekeverjük a tejfölt, még kb. 10 percig sütjük, majd forrón, főtt rizzsel tálaljuk.  

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr9918336387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása