Ezzel nyugodtan várhatjuk a Télapót, nem fogunk szégyenkezni. Vagy ha esetleg már elment, akkor ezért tuti visszajön:)
Vannak olyan receptek, amikhez nem érdemes hozzányúlni, mert csak katasztrófa lesz a vége. Olyan ez mint a jó filmeknél: az első nagyon jó, aztán csinálnak egy folytatást és inkább sírunk rajta....
Nos ez most egy rakott krumpli, csak kicsit másképp. Itt nem lesz sírás a vége:), érdemes kipróbálni, mert jól sikerült a folytatás, és alig várjuk a következőt!:)
Ragus rakott krumpli
Hozzávalók 4 személyre:
a raguhoz:
- 50 dkg darált pulykacomb
- 1 vöröshagyma apróra vágva
- só
- frissen őrölt bors
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika
- 1 evőkanál majoránna
- 1 evőkanál oregánó
- 5-6 dl sűrű paradicsomszósz (passata)
- 1 evőkanál cukor vagy édesítőszer (elhagyható)
- olaj
továbbá: 50 dkg apró szemű krumpli + reszelt sajt
A raguhoz a hagymát az olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a húst, fehéredésig főzzük. Meglocsoljuk a paradicsomszósszal, 5 dl vízzel, a fűszerekkel és hozzákeverjük a cukrot. Sűrűre főzzük.
A krumplit egyben, héjával együtt puhára főzzük és tűzálló tálba szedjük. Krumplinyomóval szétnyomjuk, annyira, hogy a sütőtálat kitöltse. Rászedjük a ragut, megszórjuk sajttal és 180 fokon 30-45 percig sütjük. Forrón tálaljuk.