A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Ezzel várjuk a Télapót!:)

2023. december 06. - Szeretem a pulykát

Ezzel nyugodtan várhatjuk a Télapót, nem fogunk szégyenkezni. Vagy ha esetleg már elment, akkor ezért tuti visszajön:)

Vannak olyan receptek, amikhez nem érdemes hozzányúlni, mert csak katasztrófa lesz a vége. Olyan ez mint a jó filmeknél: az első nagyon jó, aztán csinálnak egy folytatást és inkább sírunk rajta....

Nos ez most egy rakott krumpli, csak kicsit másképp. Itt nem lesz sírás a vége:), érdemes kipróbálni, mert jól sikerült a folytatás, és alig várjuk a következőt!:)

2023_11_ragus_rakott_krumpli_kicsi.jpg

Ragus rakott krumpli

Hozzávalók 4 személyre:

a raguhoz:

  • 50 dkg darált pulykacomb
  • 1 vöröshagyma apróra vágva
  • frissen őrölt bors
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 evőkanál majoránna
  • 1 evőkanál oregánó
  • 5-6 dl sűrű paradicsomszósz (passata)
  • 1 evőkanál cukor vagy édesítőszer (elhagyható)
  • olaj

továbbá: 50 dkg apró szemű krumpli + reszelt sajt

A raguhoz a hagymát az olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a húst, fehéredésig főzzük. Meglocsoljuk a paradicsomszósszal, 5 dl vízzel, a fűszerekkel és hozzákeverjük a cukrot. Sűrűre főzzük.
A krumplit egyben, héjával együtt puhára főzzük és tűzálló tálba szedjük. Krumplinyomóval szétnyomjuk, annyira, hogy a sütőtálat kitöltse. Rászedjük a ragut, megszórjuk sajttal és 180 fokon 30-45 percig sütjük. Forrón tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr6218272655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása