A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Pulykakolbászos gnocchi

2023. október 09. - Szeretem a pulykát

Kezdődik a hét, amit annyira nem szoktunk várni, ám ha jókat eszünk, akkor némileg más a helyzet. E receptünkkel is szeretnénk alakítani a fáradt hétfői napot. Gyorsan össze lehet dobni és finom.

Pulykakolbászos gnocchi

Hozzávalók 2 személyre:

  • 15-20 dkg vékonyra szeletelt pulykakolbász
  • 20 dkg szeletekre vágott csiperke
  • 1 nagyobb vöröshagyma felkarikázva
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 dl tejszín
  • 2-4 friss zsálya
  • 2-4 friss kakukkfű ág
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 30 dkg kifőzött gnocchi

2023_09_pulykakolbaszos_gnocchi_kicsi.jpg

A hagymát a vajon megpároljuk, a zsályát ropogósra sütjük. Hozzáadjuk a gombát és zsírjára pirítjuk. Belekeverjük a kolbászt és ropogósra sütjük. Belekavarjuk a paprikát, felöntjük a tejszínnel, sózzuk és pár percig forraljuk. Mást már nem kell belekavarni:) Csak beleforgatjuk a kifőzött gnocchit és forrón tálaljuk.

Tipp: csomagolós ebédként is kitűnő fogás, mert hőálló tálban mind mikróban, mind sütőben könnyen melegíthető.

A gnocchi házilag is elkészíthető az alábbi recept alapján:

Hozzávalók 2 személyre:

  • 50 dkg lisztes burgonya
  • frissen őrölt bors
  • 1 kisebb tojás
  • 15 dkg liszt + kevés a formázáshoz

A burgonyát héjastól lábasba tesszük, felöntjük vízzel és puhára főzzük. Leszűrjük, hűlni hagyjuk, majd lehúzzuk a héját. Krumplinyomóval áttörjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Sózzuk, borsozzuk, hozzáütjük a tojást, majd a lisztet is belekeverjük. Egynemű, formázható tésztát gyúrunk. Ha nagyon ragadna, adjunk még hozzá lisztet.
A tésztából nagyobb darabot lecsípünk, lisztezett deszkán henger alakúra sodorjuk, majd 3-4 cm-es darabokra vágjuk. Így járunk el a többi tésztával is. A gnocchikat forró, sós vízben addig főzzük, amíg fel nem jönnek a víz tetejére, majd leszűrjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr3318230543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása