Hozzávalók:
- 1 dkg kristálycukor
- 5–8 cm friss gyömbér
- 2 fokhagyma vékonyra szeletelve
- 1 csomó újhagyma
- 30 dkg pulykafelsőcomb
- 1 zöld csilipaprika
- 1 csokor friss korianderzöld
- só
- 4 evőkanál szójaszósz
- 2 l víz
- a tálaláshoz:
- friss korianderzöld
A cukrot mély lábasba szórjuk és kis lángon karamellizáljuk. A gyömbért kanállal megpucoljuk, nagyobb darabokra vágjuk, a lábasba tesszük, és pár percig pirítjuk, hogy a cukorral karamellizálódjon.
Hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott újhagymát, belekeverjük a fokhagymát, a húst, a koriandert, a sót, a szójaszószt, és felöntjük a vízzel.
Beledobjuk a felvágott csilit, és a hús puhulásáig főzzük. Leszűrve, friss korianderrel és a szálakra szedett hússal tálaljuk.