A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Gyömbéres-korianderes pulykaleves

2020. október 10. - Szeretem a pulykát
Ez az igazi melengető finomság az őszi hideg napokon! A csili és a gyömbér csípőssége és a szójaszósz különlegessége, egy igazán egyedi ízvilágba helyezi a pulykahúst! 

 

2020_gyomberes_korianderes_pulykaleves2.JPG

 

Gyömbéres-korianderes pulykaleves

Hozzávalók:

  • 1 dkg kristálycukor
  • 5–8 cm friss gyömbér
  • 2 fokhagyma vékonyra szeletelve
  • 1 csomó újhagyma
  • 30 dkg pulykafelsőcomb
  • 1 zöld csilipaprika
  • 1 csokor friss korianderzöld
  • 4 evőkanál szójaszósz
  • 2 l víz
  • a tálaláshoz:
  • friss korianderzöld

 A cukrot mély lábasba szórjuk és kis lángon karamellizáljuk. A gyömbért kanállal megpucoljuk, nagyobb darabokra vágjuk, a lábasba tesszük, és pár percig pirítjuk, hogy a cukorral karamellizálódjon.

Hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott újhagymát, belekeverjük a fokhagymát, a húst, a koriandert, a sót, a szójaszószt, és felöntjük a vízzel.

Beledobjuk a felvágott csilit, és a hús puhulásáig főzzük. Leszűrve, friss korianderrel és a szálakra szedett hússal tálaljuk. 

2020_gyomberes_korianderes_pulykaleves.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr2316232364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása