Pedig jó az máshogyan is, például magában:) De viccet félretéve, most egy olyan pulykás étel következik, amiben van vörösbor, mégsem pörkölt, de szenzációsan finom.
Vörösboros húsgolyó sült krumplival
Hozzávalók:
- 50 dkg darált pulyka felsőcomb
- 1 dl vörösbor
- 1 szikkadt zsemle
- petrezselyemzöld apróra vágva
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 tojás
- 2 dkg vaj vagy zsír
- a sütéshez:
- olaj
- a tálaláshoz: sült krumpli + reszelt sajt
A zsemlét a borba áztatjuk, kinyomkodjuk, szétmorzsoljuk. A szalonnát zsírjára pirítjuk,. Összekeverjük a húst, a zsemlét, a petrezselymet, a szalonnát, a tojást, a fűszereket, a vajat. Vizes kézzel apró gombócokat gömbölyítünk és forró olajban kisütjük. Sült krumplival, sajttal megszórva tálaljuk.