Ezt mi nagyon szeretjük. Egyrészt mindig megtudjuk enni, mert nagyon szeretjük, de leginkább az az előnye, hogy sokféle ételhez jó, magában is, vacsorához és ebédhez is, de még csomagolni is lehet belőle a gyermeknek. Szóval tuti minden szempontból:)
Petrezselymes fasirtgolyó
Hozzávalók:
- 50 dkg pulyka felsőcomb darálva
- 1/4 csokor petrezselyem apróra vágva
- 1 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1 tojás
- só
- őrölt bors
- 1-2 evőkanál zabkorpa
a sütéshez: olaj
a mártáshoz:
- 2 csokor petrezselyem apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál liszt
- 2-4 dl tej
- só
- 5 dkg vaj
a tálaláshoz: sült krumpli
A húst összegyúrjuk az összes hozzávalóval. Vizes kézzel apró golyókat készítünk belőle és forró olajban pirosra sütjük.
A mártáshoz a vajat megolvasztjuk, belekeverjük az apróra vágott fokhagymát. Pár percig pirítjuk, figyelve, hogy ne égjen meg. Rászórjuk a petrezselymet, pár percig kavargatjuk, majd megszórjuk a liszttel, ezzel is párszor átkeverjük, felöntjük a tejjel és kiforraljuk. A fasirtgolyókat a mártással és sült krumplival tálaljuk.