Hozzávalók
50 dkg pulykamell
3 dl sűrű joghurt
2 cm friss gyömbér reszelve
1/2 teáskanál római kömény
1/4 teáskanál kurkuma
1/4 teáskanál őrölt koriander
1/2 evőkanál őrölt pirospaprika
1/4 teáskanál bors
1/4 teáskanál fahéj
1/4 teáskanál frissen reszelt szerecsendió
1 hagyma
5 dkg vaj
2 dl passata (passzírozott paradicsom)
só
a tálaláshoz:
petrezselyemzöld vagy friss korianderzöld
tejföl
A fűszereket összekeverjük, és a felét a joghurthoz adjuk. Hozzákeverjük a megmosott, csíkokra vágott húst, majd letakarva egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
A vajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a fűszerek másik felét, pár percig pirítjuk, utána felöntjük a paradicsommal. Hozzáadjuk a joghurtos húst, megsózzuk és puhára főzzük. Tetszőleges körettel, petrezselyemmel, valamint tejföllel tálaljuk.
Tipp: még finomabbá tehetjük, ha a húst nagyobb szeletekre vágjuk, és a pácolás után a grillen pirosra sütjük, majd ezután adjuk a fűszeres paradicsomhoz.