Hozzávalók 4-6 személyre
50 dkg darált pulykacomb
1 dl sűrű paradicsomlé
1 kisebb vöröshagyma
1 evőkanál olaj vagy zsír
1 evőkanál szárított oregánó
1 evőkanál szárított bazsalikom
1 evőkanál szárított majoránna
só
frissen őrölt bors
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 kg krumpli
10 dkg vaj
2 dl tej
2 tojás
20 dkg reszelt sajt
frissen reszelt szerecsendió
A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, puhára főzzük, villával összetörjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, a tejet, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük és hozzákeverjük a sajtot és a tojást.
A megtisztított hagymát apró kockákra vágjuk és a zsiradékon megpirítjuk. Hozzáadjuk a húst, és fehéredésig sütjük. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a paradicsomlét. Tűzálló tálba szedjük, egyenletesen ráhalmozzuk a krumplit, és 180 fokos sütőben – lefedés nélkül – addig sütjük, amíg a krumpli meg nem pirul.
Tipp: garantáltan gluténmentes hozzávalókból készítve, az étel gluténmentes lesz.