Ismét egy szuper finom étel, amit szintén nem kell különösebben ismertetni, mindenki szereti (igaz?), és most, amikor többnyire az otthon maradás az indkolt és főzni kell az alapanyagokból, akkor ez viszonylag olcsón és gyorsan összedobható.
Ha már a részletekbe megyünk, akkor nagy kérdés, hogy tejföllel vagy anélkül együk?
Paprikás krumpli
VAGY?
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 20 dkg pulykakolbász
- 4 pár pulykavirsli
- 3-4 vöröshagyma
- 2 evőkanál (liba)zsír
- 1-2 evőkanál őrölt pirospaprika
- só
- őrölt bors
A hagymát és a krumplit meghámozzuk. A hagymát finomra aprítjuk, a krumplit felkockázzuk. A zsíron megpirítjuk a hagymát és a karikákra vágott kolbászt. Megsózzuk, megszórjuk a pirospaprikával. Hozzáadjuk a krumplit, és felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi. Kis lángon addig főzzük, amíg a krumpli meg nem puhul, majd hozzáadjuk a felkarikázott virslit. Még pár percig főzzük, majd tálaljuk.
Tipp: tovább gazdagíthatjuk csipetkével. A következő hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrunk (1 tojás, kb. 10 dkg liszt, 1 csipet só) és belecsipkedjük a még fövő ételbe. Pár percig főzzük, majd tálaljuk.