Ahány ház, annyi burger-recept. Igen, az a tapasztalat, hogy mindenki máshogy szokta készíteni és mindenkinek más a szempont, legyen szó a sütés módjáról, a húspogácsáról, méretről, nem beszélve a különböző tuning hozzávalókról. De ez így van rendjén, viszont a miénk (is) nagyon finom, ezért érdemes kipróbálni:)
Pulykaburger
Hozzávalók 4 személyre:
a húspogácsához:
- 50 dkg darált pulykacomb
- 1 lila hagyma apróra vágva
- 1/2 csokor petrezselyemzöld apróra vágva
- só
- frissen őrölt bors
- 1-2 gerezd apróra vágott fokhagyma
a sütéshez:
- vaj
továbbá:
- 4 szelet füstölt sajt
- 4 hamburgerzsemle
- lila hagyma
- paradicsom
- friss saláta
- ketchup
- mustár
- sült krumpli
A húspogácsa hozzávalóit összegyúrjuk. Négy egyforma húspogácsát készítünk belőle és kevés vajon minden oldalát pirosra sütjük. Minden húsra 1-1 szelet sajtot teszünk és így addig sütjük, míg a sajt rá nem olvad a húsra. A hamburgerzsemléket ketté vágjuk és a vágási felületükkel lefelé a hús sütés után visszamaradt zsiradékon megpirítjuk. Minden hamburgerzsemlébe friss salátát, szeletelt lila hagymát és 1-1 húspogácsát teszünk. Meglocsoljuk a ketchuppal, a mustárral és tálaljuk. Kínálhatunk hozzá sült krumplit és paradicsomot is.