Igazi különlegességet mutatunk, ami nem mindennapi vendégváró falat vagy akár ebéd is lehet, salátával és akkor diétás nyári fogás, vagy bármi mással pl. meccs nézéshez is:)
Szalonnába göngyölt pulykafasírt
Hozzávalók 8 db-hoz:
- 50 dkg darált pulyka felsőcomb
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- 5 dkg zabpehely
- 1/3 kávéskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- őrölt bors
- só
- 8 szelet vékonyra vágott húsos szalonna
- a tálaláshoz: zöldsaláta
A zabpelyhet vízzel leöntjük, kb. 20 percre félretesszük. A húst az aprított vörös- és fokhagymával, valamint a többi fűszerrel és a tojással együtt tálba rakjuk. A zabpelyhet jól kinyomkodjuk, és a húshoz adjuk. Az egészet alaposan összegyúrjuk. A masszából golyókat formázunk, mindet lelapítjuk, 1-1 szalonnával körbetekerjük és grillen vagy serpenyőben, kevés olajban, közepes lángon mindkét oldalukon megsütjük. Tetszőleges körettel tálaljuk.