A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Okroska - orosz nyári leves glutén- és laktózérzékenyeknek is

2017. július 14. - Szeretem a pulykát

okroska_orosz_nyari_leves.png
Hozzávalók 4 személyre

25 dkg pulykacomb sonka
1 csomag újhagyma
1 kígyóuborka
1 csokor retek
4 főtt tojás
4 főtt krumpli
1 teáskanál mustár
4-5 dl kefir vagy joghurt
friss kapor
1 csokor petrezselyemzöld

őrölt bors

a tálaláshoz:
friss kapor
retek

A tojást felszeleteljük, apró kockára vágjuk a zöldségeket és a sonkát. A kefirt elkeverjük kb. 3 dl
vízzel. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zöldfűszereket és a mustárt. Krémesre turmixszoljuk és a zöldségekkel, sonkával, tojással tálaljuk. Friss kaporral, karikára vágott retekkel díszíthetjük.

Tipp: kefir helyett használhatunk joghurtot vagy tejfölt is. Glutén- és laktózmentes tejtermékekkel és sonkával az étel glutén- és laktózmentes fogás lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr7112663859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása