Hozzávalók 4 személyre
1 nagy vöröshagyma
50 dkg darált pulykacomb
2 dl vörösbor
4 dl sűrű paradicsomlé
1-2 evőkanál szárított kakukkfű
1 evőkanál őrölt pirospaprika
só
őrölt bors
2 evőkanál vaj
20 dkg sajt
3 dl zsíros tejföl
főtt tészta
a tál kenéséhez: vaj
a tálaláshoz:
aprított petrezselyem (elhagyható)
A hagymát apróra vágjuk és a vajon megpároljuk. Hozzáadjuk a húst, pár percig együtt pirítjuk, majd felöntjük a borral és a paradicsomlével, megszórjuk a fűszerekkel és takaréklángon kb. fél órát rotyogtatjuk. Kivajazott tűzálló tálba öntjük a tésztát és a ragut, összekeverjük, tejföllel meglocsolva, sajttal megszórva 180 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük, majd aprított petrezselyemmel megszórva forrón tálaljuk.