Hozzávalók 2 személyre:
40 dkg szeletelt pulykamell
1 csomag bébispenót
1 vöröshagyma
só
őrölt bors
1 evőkanál szárított kakukkfű
1 evőkanál őrölt pirospaprika
10 dkg vaj
2 dl fehérbor
1 gerezd fokhagyma
a tálaláshoz:
rizstészta
csili paprika (elhagyható)
A hagymát apró kockára vágjuk. A megmosott, leszárított húst sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a paprikával és a vajon minden oldalát megpirítjuk, kiszedjük az edényből és félretesszük. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a hagymát, visszatesszük a húst, felöntjük a borral, hozzáadjuk a apróra vágott fokhagymát, a kakukkfüvet és addig főzzük, míg sűrű szaftja nem lesz. Hozzáadjuk a megmosott, lecsepegtetett spenótot, átkeverjük és a közben elkészített üvegtésztával tálaljuk.
Tipp: ha nem szempont a gluténmentesség, üvegtészta helyett tálalhatjuk hagyományos tésztával is.