A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Télre készülve - figyelem: nem randis kaja!

2023. november 16. - Szeretem a pulykát

2023_11_babos_hus_kicsi.jpg

Ez amolyan téli étel, de gyorsan hozzá tesszük, hogy nem első randis kaja. Ezzel együtt mi ezt nagyon szeretjük, mert csupa jó dolog van benne, iszonyú finom. Hát hajrá!!:)

Babos hús

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50-80 dkg darált pulykacomb
  • 1 vöröshagyma apróra vágva
  • 1-2 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • 1 konzerv hámozott paradicsom (40 dkg)
  • 1 konzerv vörös bab (40 dkg)
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál római kömény
  • frissen őrölt bors
  • 2-5 dl alaplé vagy húsleves
  • 2-4 evőkanál olaj

A hagymát az olajon megpároljuk, hozzákeverjük a fokhagymát majd a húst és addig kavargatjuk, amíg a hús meg nem pirul. Hozzáöntjük a hámozott paradicsomot, az alaplét és a fűszereket. Felforraljuk, és közepes lángon addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Belekeverjük az átmosott, lecsöpögtetett babot, még pár percig főzzük és tetszőleges körettel, például főtt rizzsel tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr218260203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása