A nagy nyári melegben jól esik néha a hideg sör... főleg főzés közben: az előző receptünk hagymás-mustáros volt, úgyhogy a mostani receptünk sörös-mustáros lesz:)
Sörös-mustáros pulykacomb
Hozzávalók:
- 1 egész pulyka felsőcomb (filézve, szétnyitva) (kb. 1,5 kg)
- 1 evőkanál vaj
- 1-2 dl mustár
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 teáskanál fahéj
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika
- 1 teáskanál gyömbér
- 1 kávéskanál őrölt koriander
- 1 teáskanál őrölt szegfűszeg
- 1 teáskanál római kömény
- pár szál sáfrány (elhagyható)
- só
- őrölt bors
- 1 lila hagyma vékony szeletekre vágva
- 2-3 dl sör
A húst megmossuk, szárazra töröljük. A vajat felolvasztjuk és a mustárhoz adjuk. Hozzákeverjük a fűszereket és a húst vastagon bekenjük vele, majd nagy méretű sütőzacskóba tesszük és felöntjük a sörrel. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
A sütőt 100 fokra kapcsoljuk, a sütőzacskóba beletesszük a hagymát. A sütőzacskó száját összekötjük, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, pár helyen megszúrkáljuk, majd kb. 6 órán keresztül így sütjük. Az idő leteltével a sütőzacskót kivágjuk, a sütőt 180 fokra állítjuk és kb. 20 perc alatt a húst megpirítjuk. Tetszőleges körettel, egészben vagy szálakra szedve tálaljuk, melegen és hidegen is egyaránt kitűnő fogás.