A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Pulykás cézár saláta

2018. január 02. - Szeretem a pulykát

ananaszos_pulykasult.png
Hozzávalók 4 személyre

50 dkg pulykamell felkockázva
1 evőkanál vaj
1 római saláta
2-4 dkg parmezán
1 tojás
1-2 szardellafilé
olívaolaj
1 evőkanál fehér borecet
1 gerezd fokhagyma

frissen őrölt bors
kb. 10 dkg (teljes kiőrlésű) kenyér

A húst megmossuk, majd a vajon pirosra sütjük, félretesszük.

A dresszinghez a fokhagymát, a szardellát mozsárban krémesre törjük. A pépet tálba tesszük, hozzáadjuk a tojás sárgáját, a frissen reszelt parmezánt, az ecetet, és sózzuk, borsozzuk. Kikeverjük, majd folyamatos kevergetés közben hozzáöntjük az olajat és sűrű krémet keverünk belőle.

A felkockázott kenyeret száraz serpenyőben ropogósra pirítjuk. A salátát megmossuk, kb. 2 cm-es darabokra vágjuk, és összeforgatjuk a hússal, a dresszinggel, ezt követően a kenyérkockával megszórva tálaljuk.

Receptjeinkkel már a Foodyny oldalán is találkozhatsz, ahol további finomságok is várnak rád. Ismerj meg egy új ízvilágot!


A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr3513543799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása