A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Ropogós pulykafalatok a kedvenc filmed mellé

2017. augusztus 20. - Szeretem a pulykát

pulykafalatok.jpg
Hozzávalók

50 dkg pulykamell

őrölt bors
2 gerezd aprított fokhagyma
1 csokor apróra vágott petrezselyemzöld
kb. 15 dkg (rizs)liszt
4-5 tojás
kb. 25 dkg cukormentes cornflakes (kukoricapehely)

a sütéshez:
olaj vagy kókuszzsír

a tálaláshoz:
saláta
ketchup
apróra vágott petrezselyemzöld

A kukoricapelyhet késes robotgéppel porrá őröljük. Ha nincs késes aprítónk, nejlonba tesszük és addig ütögetjük, amíg apróra nem törik. Hozzákeverjük az fokhagymát és a petrezselymet. A húst 1 cm-es szeletekre, majd apró falatnyi darabokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, és a szokásos módon először a lisztbe, majd a felvert tojásba és végül a kukoricapehelybe forgatjuk, majd a bő olajban minden oldalát pirosra sütjük. Friss salátával, ketchuppal, petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Tipp: rizsliszttel és gluténmentes kukoricapehellyel készítve az étel gluténmentes lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr1212764154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása