Hozzávalók
50 dkg pulykamell
só
őrölt bors
2 gerezd aprított fokhagyma
1 csokor apróra vágott petrezselyemzöld
kb. 15 dkg (rizs)liszt
4-5 tojás
kb. 25 dkg cukormentes cornflakes (kukoricapehely)
a sütéshez:
olaj vagy kókuszzsír
a tálaláshoz:
saláta
ketchup
apróra vágott petrezselyemzöld
A kukoricapelyhet késes robotgéppel porrá őröljük. Ha nincs késes aprítónk, nejlonba tesszük és addig ütögetjük, amíg apróra nem törik. Hozzákeverjük az fokhagymát és a petrezselymet. A húst 1 cm-es szeletekre, majd apró falatnyi darabokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, és a szokásos módon először a lisztbe, majd a felvert tojásba és végül a kukoricapehelybe forgatjuk, majd a bő olajban minden oldalát pirosra sütjük. Friss salátával, ketchuppal, petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Tipp: rizsliszttel és gluténmentes kukoricapehellyel készítve az étel gluténmentes lesz.