Ez bizony a rakott krumpli. Megmerjük kockáztatni, hogy ezt az ételt talán minden magyar ismeri. És mint a foci (és lassan a közgazdasági kérdések) esetében, mindenki máshogy képzeli és csinálja. Mi most így:)
Rakott krumpli
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 nagyobb krumpli
- 30-40 dkg szeletelt pulyka combsonka
- 2 dl tejföl
- reszelt sajt
- só
- olaj vagy vaj
A krumplit meghámozzuk, uborkaszeletelőn vékony szeletekre vágjuk.
Tűzálló tálat olajjal kikenünk és a krumpliszeleteket ráfektetjük, a rétegeket olajjal megkenjük és finoman megsózzuk. 180 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük.
A pulykasonkát ráfektetjük, vastagon megkenjük tejföllel és megszórjuk sajttal és további 15 perc alatt pirosra sütjük. Forrón tálaljuk.