Sült hús vitaminsalátával
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamell vékony csíkokra vágva
- olaj
- só
továbbá:
- 20 dkg zöldborsó
- 2 sárgarépa
- 2-4 evőkanál majonéz
- 2-4 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál mustár
- pár csepp citromlé
- a tálaláshoz: friss saláta, frissen őrölt bors
A megtisztított sárgarépát kisebb darabokra vágjuk és sós vízben pár perc alatt puhára főzzük. Kiszedjük a vízből, félretesszük. A vízben 5 percig főzzük a zöldborsót, kiszedjük, félretesszük. A húst az olajon pirosra sütjük, megsózzuk, félretesszük. A salátához a tejfölt elkeverjük a majonézzel, a mustárral, a citromlével. Beleforgatjuk a húst, a borsót és a répát, majd salátával díszített tálkákba szedve tálaljuk.